خاطرهای از محمد حنیفنژاد
(این خاطره را شادروان حاج احمد طهماسبی از حامیان پاکباز و از پشتیبانان مالی مجاهدین، دههها پیش از این تعریف کرده است)
«روزی محمد آقا (منظور محمد حنیفنژاد بنیانگذار کبیر سازمان مجاهدین خلق ایران است) با عدهیی گرم صحبت بود و از مبارزه و صبح سپید فردا گفتگو میکردند که یکی از حضار پرسید: بابا این حکومت (دیکتاتوری شاه) میخش را حسابی کوبیده! آمریکا، اروپا و همه قدرتهای عالم پشت او هستند و اصلاً از او حمایت میکنند، تلاش ما چه فایده و تاثیری میتواند داشته باشد؟
محمد آقا کمی سکوت کرد و سپس انگشتش را به لیوانی که در دست داشت زد. لیوان صدای کوچکی کرد، آنگاه گفت: فیزیک جدید ثابت میکند که حتی «همین صدا» یعنی برخورد انگشت با لیوان هم تا کهکشانها خواهد رفت. تأثیرش را خواهد گذاشت و گم نخواهد شد. چطور عمل صالح کسانی که از جور و ستم به ستوه آمدهاند و برای آزادی خلق و میهنشان بهپا خاستهاند و از همه چیز دست شسته و مبارزه میکنند، بیتأثیر است؟»
دامنه تاثیر مجاهدین
صحبت از تاثیر مجاهدین آنهم در روزگاری که تقریباً تمامی رسانههای حکومتی آخوندها بیوقفه در حال انتشار تبلیغات دروغین علیه مجاهدین هستند، حرف نویی نیست. اکنون تقریباً مانند اواخر سال ۱۳۵۹ و اوایل سال ۱۳۶۰ در همه جای ایران از کلانشهرها گرفته تا دورافتادهترین روستاها، نام مجاهدین بر زبانها جاریست؛ هر جا که پیام مجاهدین برسد، خودشان سخن میگویند و هر جا که صدای مجاهدین نرسد، دشمن مجاهدین یعنی آخوندها، پیامشان را به بیانی واژگون میرسانند!
از طرف دیگر، همین معادله در خارج از کشور نیز جریان دارد؛ اکنون تقریباً در ۵قاره جهان، هیچ سیاستمداری نیست که مجاهدین خلق ایران را نشناسد، کلامی از آنها نشنیده یا پیامی از آنها نگرفته باشد و شکایتی از سوی آخوندها نسبت به مجاهدین دریافت نکرده باشد!
این البته گستره تاثیر مجاهدین را نشان میدهد، در حالیکه ژرفای تاثیر مجاهدین جلوه دیگری از میزان تاثیرگذاری مجاهدین است که کمتر درباره آن صحبت شده.
این نوشته، مجموعهیی از گزیده سخنان برخی شخصیتهای سیاسی دیگر کشورها درباره مجاهدین است که در گردهماییهای گوناگون یا در مقالات مختلف گفته و نوشتهاند. نکاتی که عمق تاثیر مجاهدین در خارج از مرزهای ایران بهویژه در محافل سیاسی جهان را نشان میدهد.
ابعاد تاثیر مجاهدین
برای اینکه نوشته حاضر، هم وسعت تاثیر و هم عمق تاثیر مجاهدین در خارج کشور را نشان داده و در عینحال، خواننده را دچار یکنواختی نکند، نقلقولهای چهرههای مختلف، به همان صورتی که خود گفتهاند، و بدون دستهبندی خاصی، ردیف شدهاند. به این ترتیب، امید است تنوع مطالب، طولانی بودن آنها را از یاد ببرد! در انتهای این نقلقولها، به وجهی از تاثیر جهانی مجاهدین هم اشارهیی خواهد شد.
دکتر آلخو ویدال کوادراس. نایب رئیس اسبق پارلمان اروپا -کنفرانس در پارلمان اروپا بروکسل_۷فروردین ۱۳۹۲
«من هیچ شکی ندارم که اپوزیسیون شما (مجاهدین)... بزرگترین دلیل استیصال رژیم است. مقاومت شما یک الگوی قوی امید برای مردم ایران و تمامی ماست. در دنیای امروز زنان و مردانی که مانند شما همه زندگی خود را وقف آرمانشان کرده باشند، بسیار کمیاب است».
کاترین گوناردوتیر. وزیر پیشین فرهنگ و علوم و تربیت ایسلند و عضو پارلمان ایسلند-کنفرانس در پارلمان اروپا بروکسل_۷فروردین ۱۳۹۲
«حمله وحشیانه در خارج از مرز ایران نشاندهنده ترس رژیم ایران از اپوزیسیون اصلیاش است. این... نشان میدهد که این جنبش مقاومت، دارای ریشههای عمیق در میان مردم ایران است. باور به انسانیت، آزادی و عدالت ایجاب میکند جامعه بینالمللی از جنبش مقاومت ایران در زمانیکه امنیت این مقاومت توسط دیکتاتوری در ایران تهدید میشود، حمایت کند».
هاوراد دین. رئیس پیشین حزب دمکرات آمریکا-گردهمایی بزرگ مقاومت در پاریس تیر۹۳:
«در وزارتخارجه، خیلی از افراد بهطور بیسر و صدا و بدون اینکه ضبط شوند، اذعان کردند که سازمان مجاهدین نه تنها در مورد برنامهٔ اتمی، بلکه در مورد سایر موارد نیز بسا بهتر از آنچه خودمان داشتهایم، عمل کردهاند. مجاهدین در داخل رژیم و در همهجا نفر دارند».
ژان فرانسوا لوگاره. شهردار منطقه یک پاریس-کنفرانس در سنای فرانسه. ۱۵اردیبهشت ۱۳۹۴:
«جنبش مقاومت در ایران تبدیل به جنبش مقاومت همه دموکراسیخواهان از مرد و زن در سراسر جهان میشود. این یک مبارزه برای زندگی است، نبردی است برای انسانگراهای این قرن. آنچه در کشور شما میگذرد یک فاجعه است، اما اکنون زمان شجاعت، اتحاد و فراست است. مقاومتی که شما ۳۰سال است آن را بنا میکنید، مقاومتی جهانی است که ما آن را بهاجرا خواهیم گذاشت، بههمراه شما، به یمن شما و برای شما، اما همچنین برای خودمان، همه ما».
اینگرید بتانکور. کاندیدای پیشین ریاستجمهوری کلمبیا-گردهمایی بزرگ مقاومت ایران ـ ۲۳تیر ۱۳۹۶:
«نیروی آرام این مقاومت... در شرف تبدیل شدن به نیروی واقعی ضدتروریستی است که ما به آن نیاز داریم.... شما الگویی برای مسلمانان آزاد سراسر جهان بهشمار میآیید».
محمد الحاج. نماینده پارلمان اردن-اجلاس نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی_۲۳مرداد ۱۳۹۵:
«ما انقلاب حقیقی ایران را تأیید میکنیم. این انقلاب مجاهدین خلق است که سزاوار است تا مورد حمایت قرار گیرد. من امضای ۷۷نماینده در پارلمان هفدهم را جمعآوری کردهام که بیش از نیمی از نمایندگان پارلمان اردن یعنی اکثریت را تشکیل میدهند که مقاومت ایران را تأیید میکنند و در کنار مجاهدین خلق قرار دارند. آنها این را با کلام و امضای خودشان اعلام میکنند».
فرانسوا کلکومبه. بنیانگذار سندیکای قضات فرانسه -کنفرانس در سنای فرانسه_۱۵اردیبهشت ۱۳۹۴:
«وقتی این رژیم مخوف به قدرت رسید، غرب که مقداری بهتزده شده بود، اول گذاشت هر کاری میخواهند بکنند. اولین هشدار را ما با رسیدن مسعود رجوی دریافت کردیم. مسعود رجوی در زمان شاه دستگیر شد و جزو مخالفانی بود که در زندان بودند؛ او تنها بازمانده مجاهدین بود. فرانسوا میتران، هلموت کهل و خیلی شخصیتهای دیگر فرانسوی و اروپایی در حمایت از او وارد شده بودند؛ لذا شناخته شده بود.
وقتی دیدیم، مسعود رجوی که از انقلاب حمایت کرده مجبور شد کشورش را ترک کند و علتش مشکل با قانون اساسی و یک مسأله حقوقی است، ما حقوقدانان بلافاصله فهمیدیم که مشکلی هست؛ او این قانون اساسی را رد میکرد، ما آن موقع آنرا نداشتیم، ولی با خواندن آن (علت) وحشت برایمان روشن شد»
.
الی ویزل. برنده جایزه صلح نوبل. بازمانده اردوگاه مرگ آشویتس. پاریس گردهمایی مجاهدین ۹اردیبهشت ۱۳۹۰:
خبرگزاری فرانسه: «من بعد از جنگ سوگند خوردم که همیشه، و در هر جا که انسانی سرکوب میشود، ساکت ننشینم».
«من تراژدیها را با هم قیاس نمیکنم، بهخصوص با آنچه که در جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، ولی اشرف یک تراژدی است»«من به شما (مجاهدین) قول میدهم که حالا که باخبر شدم، همه کارهایی را را که از دستم برمیآید، برای کمک به (اشرفیها) انجام بدهم. این وضعیت، نمیتواند ادامه پیدا کند».
سناتور پاتریک کندی در سیامین سالگرد قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی- ۳شهریور ۹۷:
«سازمان مجاهدین باید به این واقعیت که هدف شماره یک این رژیم مذهبی و فاشیستی است افتخار کند چون این نشان میدهد که تلاش آنها برای تحقق تغییر در ایران، تهدیدی برای این رژیم است. ما با نسل جدیدی مواجهیم، از افرادی در داخل ایران که حاضرند بایستند و حمایتشان را از یک ایران جدید اعلام کنند که آزاد و دموکراتیک باشد و به آزادی مذهبی و نقش زنان در جامعه احترام بگذارد.... هیچکدام از اینها محقق نمیشد مگر بهیمن سازمانی که از این کانونهای مقاومت حمایت میکند».
سازمان مجاهدین خلق ایران در طرف آزادی حضور داشته است چه در مبارزه با سرکوب شاه و چه امروز مبارزه با رژیم مذهبی آخوندها و سرانجام، یکی از علائمی که نشان میدهد چقدر شما مؤثر بودهاید
حال اگر هیچوقت گمان نمیکردید که سازمان مجاهدین عامل تأثیرگذار است تنها چیزی که باید بدانید این است که سازمان مجاهدین، هدف و در واقع در رأس اهداف آخوندهاست چون آنها تلاش کردند دست به بمبگذاری بزنند هم در آلبانی و هم در گردهمایی پاریس در آمریکا نیز فعالیتهای مجاهدین را هدف قرار میدهند. چرا این رژیم این میزان زمان و انرژی را صرف هدف قرار دادن مجاهدین میکند اگر که نداند مجاهدین تهدید وجودی آنها برای استمرارِ دیکتاتوری فاشیستیشان در ایران است. سازمان مجاهدین باید افتخار کند به این واقعیت که آنها هدف شماره یک این رژیم مذهبی و فاشیستی هستند».
پروفسور ژان زیگلر نایب رئیس کمیته مشورتی شورای حقوقبشر ملل متحد- کنفرانس در رابطه با قتلعام ۶۷؛ ژنو ۱۸بهمن ۱۳۹۶:
«نکته خارقالعاده تا همین امروز در رابطه با مجاهدین و بهطور عام در رابطه با شورای ملی مقاومت این است که آنها اسلامی دموکراتیک و اسلام روشناییها را ترویج میکنند. به همین علت است که این جنبش و مقاومت ایران اینقدر برای کل جهان اهمیت دارد. چون ۱،۱میلیارد مسلمان در جهان، قربانی بدترین نوع انحرافات از قبیل بنیادگراها و دیکتاتوری آخوندهای حاکم بر ایران و غیره هستند. و در نقطه مقابل، اینها کسانی هستند که با خون خود به اسلامی دموکراتیک و اسلام روشناییها گواهی میدهند؛ اسلامی که میراث عظیم مشرقزمین را نمایندگی میکند که بزرگ اندیشمندان و فلاسفه اسلامی بانیان آن بودند در دوران «اسلام روشناییها» مجاهدین را اغلب بانیان دوران دوم «اسلام روشناییها» مینامند».
دانیل میتران – پیام تاریخی برای اشرف -۳۰ آبان ۹۰:
«دوستان عزیز و نازنین اشرفی من!
تدارک آینده به بهای فداکاری شما به دست میآید
در دوران اشغال فرانسه از سوی نازیها، ما هزاران جوان سرکوب شده، اسیر و خاموش بودیم که رویایمان ساختن آیندهیی بود در یک اروپای بدون مرز که در آن هر کس بر حسب فرهنگ و زبان خود و در عین وفاداری و دلبستگی به سرزمین زادگاهش جایگاه حقه خویش را بیابد.
ما را در آن زمان تروریست مینامیدند. در همین دوران بود که من درک کردم که تنگترین و سخت و سیاهترین حصارها، دیوارهای بتونی، سنگی یا آهنین زندانها نیست بلکه حصارهایی است که یک دیکتاتوری ما را به حمل آن در خودمان مجبور میکند، حصارهای تحقیر، وادادگی و فرسودگی، حصارهایی تحمیلی تا آنجا که همه چیزمان و حتی هویتمان را نفی کنیم.
برای اشرف همهگونه حصارهای تازه مجازی یا نامریی اختراع کردهاند. ابتدا حصار فراموشی، سپس حصار دروغ، بعد سکوت و بعد حصار ممنوعیت غذایی و بهداشتی. و نهایتاً حصارهای صوتی و دکلهای شنود و اخلال الکترونیک.
پیشرفتهای تکنولوژیک همواره قوه تخیل دژخیمان را تحریک کرده است. کشتن و زجرکش کردن، رها کردن مجروحان و ربودن گروگانهای بیگناه و بیدفاع.
چنین است که تصور میکنند میتوانند به مقاومت یک خلق پایان دهند. اما در اشرف، امید به فوریت باز میگردد زیرا بهرغم دیوارها و حصارها، تکتک آنان میدانند که هزاران تن از برادران و خواهران پناهندهشان در چهار گوشه جهان در این امید سهیم هستند و شما، مریم رجوی عزیز، اینجا آن امید را نمایندگی میکنید.
پس انرژی همراه با عشق به زندگی و رویای جهانی عادلانه که در آن صلح و امنیت برای تکتک افراد تضمین شده باشد، باز میگردد و آیا مضمون اصلی گردهمایی امروز ما چیزی جز اینست؟
دریک کمپ مسأله زنده ماندن بهخاطر خود مطرح نیست، بلکه برای دیگران زیستن است. این مشابه فداکاری روزمره مادران بهخاطر فرزندانش است. ما همه این الگوی زیبا را که شقایق کوچولو در نامهاش به خانم پیلای تصویر کرده میشناسیم.
و این است وجه تمایز دژخیم از قربانی، و زندانبان از زندانی، این آینده را تدارک میبیند در حالی که آن تلاش میکند حال را نابود کند. تدارک آینده، دوستان عزیز و نازنین اشرفی من، به بهای فداکاری شما به دست میآید، اما تنها این نیست، همه باید الگویی را که شما برای تمام ستمدیدگان ترسیم میکنید و پیام امیدی که با خونتان خطاب به بشریت مینویسید همواره مد نظر داشته باشند».
سید احمد غزالی-نخست وزیر اسبق الجزایر- گردهمایی بزرگ مقاومت ۹تیر۹۷:
«هدف مقاومت ایران فقط برای خودش نیست بهعنوان یک هدف قابلقبول و بزرگ منشأنه، صلحجو و دموکراتیک. از نظر ما این هدف نه تنها به مردم ایران، بلکه به تمامی مردم عرب و مسلمان خدمت میکند بهخصوص که مسأله مقاومت ایران، رسیدن به صلح و ثبات در جهان است».
سناتور پاتریک کندی. رول کال، روزنامه کنگره آمریکا ۲۶ژوئن ۲۰۱۵:
«در مورد پرونده رژیم ایران، یک اپوزیسیون بهخوبی تثبیت شده وجود دارد. اعضاء این گروه، که مجاهدین خلق نام دارد مسلمانانی هستند که از بردباری، آزادی بیان و جداسازی دین از دولت دفاع میکنند. از آن بیشتر این سازمان هرگز در تعهد خود نسبت به پرنسیپهای دموکراسی، تکثر گرایی و حکومت قانون منحرف نشده است. بهرغم اینکه دهها هزار تن از اعضاء آن بهوسیله رژیم ایران کشته شدهاند، ولی آنها معتقدات خود را کنار نگذاشتهاند. آنها بهعنوان بخشی از ائتلاف دموکراتیک... ارائه دهنده یک چالش در مقابل بنیادگرایی میباشند.... این واقعیت که یک زن کاریسماتیک میتواند بالاترین موقعیت رهبری بر اساس شایستگیاش را داشته باشد یک گواهی بر اثبات ارزشهای این جنبش است و یک چالش جدی در مقابل دیدگاه جهانی زنستیزی بنیادگرایی است».
نجات بوبکر نماینده پارلمان فلسطین- جلسه بزرگ نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی– اور سور واز – یکشنبه ۲۴خرداد۹۴ :
«ما در کنار کسانی (مجاهدینی) ایستادهایم که در چارچوبی صحبت میکنند و اعمالی انجام میدهند که منجر به از بین بردن بنیادگرایی مذهبی در کشور مان میشود».
جان بولتون- جشن سال نو در آلبانی ۱۳۹۶:
«من سالهاست مجاهدین را میشناسم و بهدقت آنها را دنبال کردهام، این همان گفتمانی است که ایران به آن نیاز دارد».
خانم آیدوغان. نماینده پارلمان ترکیه- مراسم افطار در اقامتگاه رئیسجمهور برگزیده مقاومت ـ ۸تیر ۹۳ :
«میدانیم که کار شما یعنی مبارزه شما خیلی سخت است چون در همسایگی کشور شما هستیم حزب ما حزبی است که بهخوبی وضعیت ایران را از نزدیک بررسی کرده و مورد مطالعه قرار میدهد. به سختی مبارزه شما آگاهی و اشراف داریم....
در ایران هم رژیم ایران نه فقط اینکه تحت عنوان یک گروه و یا سازمان بلکه با کمکهای خود به بنیادگراها و از طرفی دهها هزار نفر را اعدام کرده و میکند ما کردها بر علیه اعدام هستیم...
از نظر ما اسلامی که در ایران هست اسلام واقعی نیست، اسلام دموکراتیک نیست،...
ما خودمان را در مبارزه شما شریک میدانیم و برای پیروزی مبارزه شما،... شریک مبارزه زنان ایرانی برای آزادی و دموکراسی قرار میدهیم و همیشه ما "زنان ترک" از مبارزه شما حمایت میکنیم».
سناتور جان مک کین؛ دیدار با رزمندگان آزادی در آلبانی - ۲۵فروردین ۱۳۹۶:
«شکی نیست (مجاهدینی) که اینجا هستند، نه تنها خودشان رنج زیادی بردهاند، که عزیزان خود را هم از دست دادهاند!… شما ایستادید، جنگیدید و خود را برای آزادی، برای حق آزاد زندگی کردن، حق تعیین سرنوشت، قربانی کردید».
دانیل میتران. دیدار با مریم رجوی در اور سور واز، ۲۸اردیبهشت ۱۳۸۴:
«از سال ۱۹۸۱، یعنی سالی که فرانسه تحت ریاستجمهوری فرانسوا میتران، به آقای مسعود رجوی پناهندگی سیاسی داد، من همواره حمایت خود را از مقاومت شما برای آزادی ابراز داشته و عمیقاً نگران موارد نقض وخیم و مستمر حقوقبشر در ایران بودهام».«من با این تبلیغات دروغین و اتهامات بیاساس آشنا هستم. ما نیز در مقاومت علیه فاشیسم هیتلری به تروریسم و سکتاریسم متهم میشدیم اما خوشبختانه افکار عمومی این تهمتها را باور ندارد. کما اینکه... ۲میلیون و ۸۰۰هزار تن از مردم عراق نیز شهادت دادند که مجاهدین ایران در ۲۰سال گذشته با شرافت و پاکدامنی سیاسی، جز فداکاری و مقاومت مشروع برای برقراری آزادی و دموکراسی در وطن خود کاری نکردهاند».
تام ریچ اولین وزیر امنیت ملی آمریکا. جمعه ۲۲دی۹۶سایت تاون هال :
«دولتهای غربی باید اهمیت منابع عمومی اپوزیسیون دموکراتیک سازمانیافته را بهرسمیت بشناسند. شورای ملی مقاومت ایران آماده است تا پرچم همبستگی در مخالفت با ادامه حکومت مذهبی را برافرازد. در سالهای اخیر، نیروی محرک اصلی تظاهرات بیشمار در سراسر جمهوری اسلامی بوده است.
واضح است که رژیم ایران شورای ملی مقاومت را بهعنوان بزرگترین تهدید دیکتاتوری آخوندسالار خود میبیند. مؤثرترین راه برای ایالات متحده برای همسویی با شهروندان و گروههای طرفدار دموکراسی در ایران، بهرسمیت شناختن شورای ملی مقاومت ایران، رهبری آن و تعهد آنها به یک ایران آزاد، دموکراتیک و غیرهستهیی میباشد».
ژان فرانسیس لوگاره، شهردار ناحیه ۱ پاریس. اول بهار ۱۳۹۷:
«مجاهدین خلق نماد مقاومت ایران هستند.... دولت و رئیسجمهور کنونی ایران.... حتی به رئیسجمهور فرانسه مراجعه کرده و از او خواستهاند که مجاهدین خلق را از خاک فرانسه بیرون کند».
لیندا چاوز رئیس دفتر اسبق کاخ سفید. روز جهانی زن ۱۸ اسفند ۱۳۹۵:
«به نظرم خیلیها با سازمان و عقاید شما آشنا نیستند اما من با شما آشنا شدهام و..... دیدم ارزشهای شما و آرمانهای شما در واقع ارزشهای حقیقی رهایی، آزادی و دموکراسی است که همه انسانها برای خود میخواهند و این در واقع بهترین تضمین کننده صلح در سراسر جهان خواهد بود».
خانم سکای ماز یکانا هولند وزیر پیشین یکپارچگی ملی زیمبابوه. ۱۸اسفند ۱۳۹۵:
«یک وقتی جنبش ضدنژادپرستی انگیزاننده بود. جنبش شما در واقع باعث انگیزش بیشتری است چرا که به درجات بالاتری از این مبارزه اوج خواهد گرفت».
نیوت گینگریچ. کاندیدای ریاستجمهوری، رئیس پیشین کنگره آمریکا- ویلپنت پاریس- ۱۶تیر ۹۳:
«بهعنوان یک آمریکایی من آمدهام تا به شما بگویم، چقدر ما به صدای شما نیاز داریم. بهمدت ۳۵سال، ما سیاست شکستخورده «مماشات» را دنبال کردهایم.
سوریه هرگز در صلح نخواهد بود، تا زمانی که این دیکتاتوری به تأمین مالی و کمک خود برای تداوم جنگ داخلی ادامه میدهد.
عراق هرگز در صلح نخواهد بود، تا زمانی که این دیکتاتوری به تأمین مالی آن ادامه میدهد
آنچه شما انجام میدهید، حیاتی است.
مبارزه شما.... شعلههای نوری است که در خاورمیانه خسته و مجروح، شدیداً به آن نیاز است».
انیسه بن عامور - وزیر و سناتور پیشین الجزایر- جلسه بزرگ نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی - ۲۴خرداد ۹۴ :
«هر بار گفتهایم و این بار هم میگویم که سازمان مجاهدین، مبارزهای که پیش میبرید، تعهد ریشهدار و سرمشقی که برای مبارزه برای آزادی میدهید، ما را به تحسین وا میدارد».
برنارد کوشنر؛ وزیر امور خارجه پیشین فرانسه-گردهمایی بزرگ مقاومت- تیر ۱۳۹۳:
«شما... برای ارزشهای مردان و زنان مبارزه میکنید، برای نقش زنان در سیاست مبارزه میکنید؛ و این، در خاورمیانه امری خارقالعاده است! شما الگویی برای همه خاورمیانه هستید و برای ورای خاورمیانه».
نجاح العزه نماینده پارلمان اردن- کنفرانس همبستگی زنان علیه بنیادگرایی – ۱۱ اسفند ۱۳۹۲:
«بله اسلام دموکراتیک بردبار راهحل است. درود به... مجاهدین... میگویند مجاهدین خلق تروریست هستند. یا عجبا! پس کسانی را که دست به کشتار و تخریب و آواره کردن و نقض حقوقبشر میزنند چه باید بنامیم؟ آنچه در کشورهای ما، در سوریه، لبنان، عراق، فلسطین، مصر و تمامی کشورهای خاورمیانه میگذرد بهنفع کیست؟»
جوزف لیبرمن سناتور آمریکایی - گردهمایی بزرگ ایرانیان - پاریس، ویلپنت – تیر ۹۳:
«مفتخرم که در این هدف بزرگ به شما بپیوندم
شما انتخاب کردهاید که بخشی از تاریخ باشید. بخشی از تاریخ تغییر یابنده. تاریخی بس طولانی از افراد وطنپرست و شجاعی که در آن جنگیده و به آزادی خود رسیدهاند. اگر بتوانم بگویم این تاریخ به رستگاری مردم یهود از قید بردگی در مصر باستان بر میگردد. این همان نبردی است که روزگاری مردم شجاع آمریکا در قرن هجدهم با انقلابشان برای استقلال جنگیدند. همان وطنپرستان فرانسوی که برای آزادی و انقلاب خود در قرن نوزدهم جنگیدند. سربازان شجاعی که نازیسم و فاشیسم را در جنگ جهانی دوم شکست دادند. امروز با انتخاب بودن در اینجا، شما پیشاپیش به تاریخ پیوستهاید. چرا که ما و شما درگیر یک نبرد تاریخی هستیم تا مردم ایران را آزاد کنیم.
شما در شورای ملی مقاومت ایران... بهطور مؤثر جنگیدهاید تا رهبران جهان را قبل از اینکه دیر شود از خواب و خیالهای خود بیدار کنید».
جودی شوکلا رئیس گروه احزاب لیبرال در شورای اروپا- گردهمایی بزرگ مقاومت- تیر ۱۳۹۳:
«شما آنتیتز بنیادگرایی اسلامی حاکم در کشورتان هستید که یک تهدید جهانی نیز بهشمار میرود».
فریحا افتخار- مدافع حقوق زنان از پاکستان- افطار در اقامتگاه رئیسجمهور برگزیده مقاومت ـ ۸تیر ۱۳۹۳:
«کاری که مقاومت شما انجام میدهد را ما نیاز داریم برجسته و تبلیغ کنیم. حداقل من خودم نیاز دارم که وقتی که به وطنم بازگشتم این کار را بکنم. زیرا مردم پاکستان به آسانی با مقاومت شریک و همپیمان میشوند. مردم پاکستان نیز با همین موضوعات مواجهند. موضوع بنیادگرایی اسلامی».
نجیمه طای طای- وزیر پیشین در دولت مراکش- کنفرانس عربی اسلامی در پاریس - ۴مرداد ۱۳۹۳:
«میخواهم در مقابل شما تأکید کنم که ما بیهیچ قید و شرطی راه شما را برگزیدهایم. صبح نزدیک است چرا که شما بهزودی با همه رزمندگانتان چه زن و چه مرد به وطنتان باز میگردید.... از آذربایجان و افغانستان و یمن و سودان و دیگر کشورهای اسلامی پیامهایی دریافت کردهایم که و پشتیبانی بیقید و شرط از جنبش شما را ابراز کردهاند».
اهو مسکین، مدیر مسجد رئوسیت ـ سخنرانی در کنفرانس عربی اسلامی در پاریس ـ ۴مرداد ۱۳۹۳ :
«اشرفیها.... ما هستیم که به شما نیاز داریم. از طریق شماست که ما میتوانیم بگوییم وجود داریم.از طریق شماست که ما معنا پیدا میکنیم بهعنوان افرادی که روی این کره زندگی میکنند. ما زمانی وجود داریم که به شما میاندیشیم».
ولید فارس- محقق و متخصص در امور خاورمیانه -کنفرانس پاریس- مرداد ۹۳:
«یک خاورمیانه دیگر و یک جهان عرب دیگر وجود دارد که در انتظار شناخته شدن است. در انتظار آزادی است.....
خطای استراتژیک نادیده گرفتن مرکز اپوزیسیون ایران یعنی مجاهدین خلق بود. در عوض، ما با رژیم خمینی وارد مذاکره شدیم. ما اشرف را رها کردیم. اشرف در لغت بهمعنی شرف است. ما یک جنبش شریف و با شرف برای یک ایران آزاد را رها کردیم. اشرف به مردم ایران بسیار نزدیک بود. من میگویم و این را نیز به کنگره هم گفتم که اگر اشرفی در کار نبود، ما بایستی یک اشرف و حتی ۱۰تا اشرف میساختیم.
ولی مجاهدین خلق... به جهان نشان دادند که میتوانند مسلمانان را گردهم بیاورند. ما شیعیان و سنیها را میبینم. ما مسیحیان و یهودیها را میبینیم. آنها در هفتههای گذشته نشان دادهاند که میتوانند سیاستمداران اروپایی را از طیف چپ و راست، سیاستمداران آمریکایی از طیف چپ و راست، اپوزیسیون سوریه، اپوزیسیون عراق، آفریقاییها، اروپاییها، همه را گردهم آورند. این کاریست که افراد کمی، دولتهای کمی میتوانند انجام دهند. خیلی ممنون که به ما راه را نشان دادید.
... شما همان ایرانی هستید که ما در انتظار آن هستیم. شما همان ایران دیگر هستید که همه در انتظار آن هستند. شما نشان میدهید که اگر آزادی به ایران برسد، تمام کشورهای دیگر، تمام جوامع دیگر از امید بیشتری برخوردار خواهند بود».
قاضیالقضات دکتر تیسیر التمیمی رئیس مرکز بررسیها و حقوقبشر القدس-کنفرانس عربی – اسلامی در پاریس – ۴مرداد۹۳:
«ملت ایران به پیشگامی سازمان مجاهدین خلق انشاء الله پیروزی را بهزودی محقق خواهد کرد. من همچنین درود میفرستم به خلق سوریه که علیه رژیمش بپاخاسته است. رژیمی که تلاش میکند همه شیوههای استبدادی و سرکوب را با حمایت آشکار رژیم آخوندها در ایران بر این ملت تحمیل نماید. همان رژیم آخوندها در ایران که تئوری ولایت فقیه را وسیلهای برای ترویج افکار شیعیان در منطقه با هدف تجزیه و تفرقه وحدت این امت بکار میگیرد در پایان میگویم که به یاری خدا پیروزی نزدیک از آن مردم ایران است و همچنین از آن مردم فلسطین و مردم عراق و مردم سوریه. رهایی این منطقه مشروط به رهایی از دست این رژیم تروریستی است که به تروریسم در هر نقطهای کمک مالی میکند. همه مردم و منطقه خاورمیانه از دست این رژیم تروریستی در عذابند. رژیمی که تلاش میکند نفوذش را و تئوری که اساساً هیچ ربطی به اسلام ندارد را گسترش دهد».
دکتر آلخو ویدال کوادراس- رئیس کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت ـ کنفرانس بینالمللی در پاریس ـ بهمن ۹۳:
«مجاهدین توانستند ماهیت بنیادگرایی اسلامی خمینی را افشا کنند و یک تفسیر مدرن و بردبار از اسلام ارائه دهند... سازمان مجاهدین خلق ایران بنیادهای ایدئولوژیک و فرهنگی این رژیم را زیر علامت سؤال برد».
اتو برنهارد از نمایندگان هیأت آلمان در گردهمایی بزرگ برلین – ۱۶اسفند ۱۳۹۳:
«جنبش شما بزرگترین جنبش سازمانیافته در ایران برای کسانی است که خواهان تغییرند.
تا سال 1997طرفداران شما در مقابل شاه مبارزه میکردند و بعد از آن مبارزه علیه ملاها را شروع کردند. دهها هزار از اعضای شما به زندان افتادند، شکنجه و اعدام شدند ولی اهداف این مقاومت ادامه پیدا کرد».
ولید فارس، محقق و متخصص در امور خاورمیانه – کنفرانس در سنای آمریکا – مرداد ۱۳۹۳:
«نکته حیاتی که میتوان به کمک آن درک کرد که چرا رژیم تهران تا این حد بهدنبال رهبری مجاهدین است، این است که آنها هراس دارند، تنها جنبش سازمانیافتهیی که در بهار ایران حضور خواهد داشت از فرصت تاریخی استفاده خواهد کرد و سپس برای انتقال آمادگیهای لازم را انجام خواهد داد. آنها از انتقال میترسند و لذا میخواهند قبل از آن، سر جنبش را جدا کنند».
قاضیالقضات دکتر تیسیر التمیمی رئیس مرکز بررسیها و حقوقبشر القدس ۶مرداد ۹۷ :
«ملت ایران به پیشگامی سازمان مجاهدین خلق انشاء الله پیروزی را بهزودی محقق خواهد کرد.... رهایی این منطقه مشروط به رهایی از دست این رژیم تروریستی است که به تروریسم در هر نقطهای کمک مالی میکند. همه مردم و منطقه خاورمیانه از دست این رژیم تروریستی در عذابند. رژیمی که تلاش میکند نفوذش را و تئوری که اساساً هیچ ربطی به اسلام ندارد را گسترش دهد در حالیکه اسلام دین محبت و دین بردباری و دین عدالت و آزادی و رفاه و ثبات است».
جیم هیگینز عضو هیأترئیسه پارلمان اروپا- پارلمان اروپا ۲۰فروردین ۱۳۹۳:
«مجاهدین تنها آلترناتیو فاشیسم مذهبی هستند با اسلام دمکراتیکشان».
اندروگارد رئیس دفتر رئیسجمهور آمریکا ۲۰۰۱ ـ ۲۰۰۶: گردهمایی به سوی عدالت ٰ۱۳۹۰:
«مجاهدین نه یک کمپ پناهندگی که یک شهر آرزوها بنا کردهاند».
دکتر سامی فرج رئیس مرکز پژوهشهای استراتژیک در کویت- جلسه بزرگ نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی - ۲۴خرداد ۹۴:
«امید در کجاست؟ در سازمانی است که بیش ا ز ۴۰سال برای آزادی و حقوق مردم و حق حاکمیت و کنترل بر سرزمینش و حق پیشرفت و رشد و... میجنگد....
باید به سازمان به دیده تنها نقطه امید ایران نگریست.
سازمانی با تشکیلات و امکانات جهانی
سازمانی که در عمل قادر است انرژی ایرانیان را بکار گیرد».
دیل دیلی مسئول کمیته مبارزه با تروریسم در وزارت امور خارجه آمریکا:
«سازمان(مجاهدین) جهان را در برابر اطلاعاتی قرار داده که قبلاً نداشت، (این سازمان) وزنه تعادل در برابر رژیم است».
هوارد دین رهبر حزب دموکرات آمریکا:
«مجاهدین دو دهه برای آزادی جنگیدهاند».
تیسیر تمیمی قاضیالقضات فلسطین:
«عرفات به من گفت این سازمانی است ضد ظلم، استبداد، اشغال بنیادگرایی و... ».
برایان بینلی نماینده پارلمان انگلستان:
«مجاهدین مبلغ تغییر دموکراتیک در ایرانند».
کلام پایانی :
جهان در اواخر قرن بیستم با تحولاتی روبهرو شد که سرنوشت بخش مهمی از قرن بیست و یکم را در همان تاریخ رقم زد:
با فرو پاشی شوروی، قوانین تعادلقوا در جهان دو قطبی به کلی تغییر کرد. یکی از مهمترین تغییراتی که بهوجود آمد، دگرگونی فضای مبارزه برای برقراری عدالت اجتماعی بود که بهناگهان و در وضعیتی غیرمنتظره، ناگزیر از حرکت در دنیایی «تکقطبی» شد.
یکی از پیامدهای جهان تکقطبی، انهدام عراق و تقدیم آن در سینی طلایی به فاشیسم مذهبی آخوندهای حاکم بر تهران بود. مائدهای که حتی در خواب هم آن را نمیدیدند! پیآمد فاجعهبار تحویل عراق به باند خمینی، بهگفته مریم رجوی، هزاران بار از تهدید بمب اتمی خطرناکتر بوده و هست، هشداری که بسیار دیر شنیده شد.
اینگونه بود که بنیادگرایی مذهبی پا از مرزهای ایران فراتر نهاد تا جایی که جهان اینک خود را با تهدیدی به اسم بنیادگرایی مذهبی روبهرو میبیند. پدیدهیی که خواهان بازگشت به قرون وسطاست! آنهم در حالیکه خود از تمامی مواهب تمدن صنعتی غرب بهره میبرد، از تکنولوژی آن برای کشتار بیشتر استفاده میکند، از مناسبات حقوقی آن برای رخنه در اعماق میکروب زای جامعه و فعال کردن ویروسهای خفته گرایشهای از دور خارج شده ارتجاعی بهره میبرد و همزمان از ساز و کارهای حقوق پیشرفته غربی برای پیگیری شیادانه دعاوی ضدبشری خود سوءاستفاده میکند و همزمان، شهروندان خودش را از کمترین حقوق مشابه محروم میکند!
به این ترتیب، امروز جهان در غیاب یک آلترناتیو پیشرو برای مبارزه با مناسبات استثماری و نو استعماری، دفعتاً با ارتجاع مذهبیای روبهرو شد که با همه حقارت و بیمایگیاش، در کرسی «آلترناتیو» الگوی غربی مینشیند و به این ترتیب اهمیتی کاذب مییابد. مضحکهای که در اولین آزمونهای عملی مدیریت جامعه خودش، فرو ریخته و دجالیتش برملا شده است. اما همین پدیده بیمایه و حقیر، با تکیه به ثروت افسانهای نفت ایران و با تکیه به دجالگری مذهبی، به خطر عاجلی در گوشه خاورمیانه تبدیل شده و از حمایت مماشاتگران بینالمللی هم برخوردار است و تا یکقدمی ساخت بمب اتمی هم پیش رفته است!
اهمیت جهانی تاثیر مجاهدین :
در چنین تابلویی است که حضور مجاهدین بهعنوان یک آلترناتیو پیشرو در برابر این نظام وحشی، اهمیتی جهانی مییابد.
اگر بپذیریم یا نپذیریم که تهدید جدید جهانی در حال حاضر فاشیسم مذهبی آخوندهاست، اما هیچکس از پذیرش این واقعیت گریزی ندارد که پاسخ حقیقی و واقعی فاشیسم مذهبی آخوندها، مجاهدین خلق هستند ولاغیر!
آنچه که شهود بالا همگی به حقانیت آن گواهی دادند همگی، در این دستگاه است که معنی مییابد.
برای درک بهتر تاثیر مجاهدین و آنچه که چهرههای شناخته شده جهانی گفتهاند، یک لحظه چشمانتان را ببندید و تمامی حوادث سه چهار دهه اخیر را بدون حضور و تاثیرهای مجاهدین یکبار در ذهنتان مرور کنید:
یک دیکتاتوری قدرتمند و آسوده بال از مخالفتهای داخلی، مجهز به بمب اتمی با مناسبات گسترده جهانی و منطقهیی که تمامی مخالفانش را کشته یا منکوب و بیاثر کرده! و یکه تاز میدان بدون ترس از سرنگونی!
راستی که تاثیر مجاهدین از آن مثال بنیانگذار کبیر مجاهدین تا اینجا، چه راهی طولانیای پیموده!؟