پس از انقلاب ضدسلطنتی که فضای بالنسبه باز سیاسی حاکم بود، مجاهدین فرصت یافتند تا دیدگاهها و نظرگاههای خودشان را ارائه کنند.
مسعود رجوی با برگزاری کلاسهای درس فلسفه، تحت عنوان تبیین جهان در دانشگاه صنعتی شریف جهانبینی سازمان مجاهدین را توضیح و تشریح نمود.
به نوشتهٔ روزنامهٔ فرانسوی لوموند در کلاسهای مسعود رجوی ۱۰هزار نفر با ارائهٔ کارت حاضر میشدند.
علاوه بر شرکت مستقیم هزاران نفر در این کلاسها، ویدئوکاست و کتابهای جیبی این کلاسها هم در بسیاری از شهرها بهصورت گسترده پخش میشد.
پیام سیاسی و ایدئولوژیکی کلاسهای مسعود رجوی این بود: «آزادی، جوهر تکامل و کلمه اصلی اسلام و انقلاب است».
کلاسهای تبیین جهان آنچنان مورد اقبال عمومی قرار گرفت که خمینی را دچار وحشت و جنون کرد. چرا که خمینی بهلحاظ تئوریک حرفی در برابر مجاهدین نداشت.
مسعود رجوی خمینی و رژیمش را اینطور توصیف کرد:
«ما از همان روز به قدرت رسیدن خمینی پایگاه طبقاتی او را خردهبورژوازی سنتی و رژیمش را بهلحاظ سیاسی مادون سرمایهداری ارزیابی میکردیم.
از نظر تاریخی، نیروی پشتوانهٔ خمینی، نیروهای عقبمانده و بیرون کشیدهشده از اعماق تاریخ جامعهٔ ما بود، با صبغهٔ خشکاندیشانه، متظاهر و ریاکارانه و فرمالیستی مذهبی. مثل غولی که سالیان در بند و زنجیر کشیده شده و حالا آزاد شده بود».
خمینی برای مقابله با مجاهدین در یک طرح ضدملی و دجالگرانه تحت عنوان «انقلاب فرهنگی» که البته کودتا علیه دانشگاه بود، دانشگاه را تعطیل کرد تا بدینوسیله مجاهدین را از دانشگاه بیرون کند.
اما به گفتهٔ مقامات خود این رژیم، مجاهدین ۵۰۰هزار میلیشیا در سراسر ایران داشتند.
تیراژ نشریهٔ مجاهد هم به ۶۰۰هزار میرسید که برای جمعیت ۳۶میلیونی آن زمان عدد بسیار بزرگی بود.